Caravana „ Drepturilor Copiilor” în grădinițele și școlile gimnaziale din orașul Titu
Astăzi, 20 octombrie 2016, cu entuziasm am pornit într-o călătorie a Drepturilor Copiilor, având drept protagoniști copiii de la Grădinița Cu Program Prelungit și Normal Titu cât și elevi de la Școlile Gimnaziale:„Pictor Nicolae Grigorescu” și Nr.2 Titu Târg, unde am învățat împreună despre cât de importante și benefice sunt aceste drepturi în viața lor. Mulțumesc, pe această cale tuturor copiilor participanți, cadrelor didactice, reprezentanților instituțiilor educaționale, Părintelui al Bisericii Sfântul Ioan Botezătorul din Titu-Stancu Dumitru, Gazeta De Titu, pentru :spontaneitate, comunicare și profesionalism. O zi plină cu surprize, petrecută alături de ființe minunate ! Biblioteca Orășenească Titu – punct de informare europeană Bibliotecar Responsabil,

ZIUA RECOLTEI, SĂRBĂTORITĂ LA TITU – 2016 HD

Manifestarea anuală dedicată Zilei Recoltei a strâns la Titu zeci de producători și sute de cumpărători interesați să-și facă aprovizionarea de iarnă. Prețurile au fost competitive, iar legumele, fructele și pastrama au stârnit pofta celor prezenți.

Tîrgul de Ziua Recoltei a fost vizitat și de primarul orașului Titu Traian Niculae, viceprimarul Rădoi Teodor, consilieri locali dar si de copiii talentati orasului, care au incantat audienta cu cantecele lor : Raluca Dobre Maria Pană Alexia Stan Maria Rusu Beatrice Răducanu Diana Mâinea Elena David Eduard Constantin Viorel Tudorache Claudiu Dumitrache Coordonator – Nicoleta Liliana Grigorescu , Biblioteca Orășenească Titu

EXERCIȚII PENTRU SITUAȚII DE URGENȚA LA TITU – (VIDEO)

Ora Pământului, sărbătorită şi de tinerii oraşului Titu

Biblioteca Orășenească Titu- oază de cultură și suflet

SPECTACOL  – 27 DECEMBRIE 2015 – PRIMARIA ORASULUI TITU

In seara de Sfantul Stefan, concertele cu artisti de mare valoare au devenit traditie la Titu. Si in acest an, pentru cateva ore, Titu a fost principala atractie din judet, pe scena urcand nume mari ale muzicii romanesti.

Show-ul a fost total, peste 8000 de oameni venind in Parcul Orasenesc Titu sa isi aplaude favoritii.

Pe langa capetele de afis Smiley, Mateo si Speak, artisti cu multe piese in topurile romanesti, au mai urcat pe scena Rocsana Marcu, Axinte, Claudia Ghitulescu, Trupa Sogoritele si numerosi artisti din orasul Titu si din zona.

Seara s-a incheiat cu un spectacol grandios de artificii, care a completat tabloul unui super show, manifestarile incheindu-se aproape de miezul noptii.

Primaria si Consiliul Local Titu ureaza tuturor cetatenilor orasului Sarbatori Fericite si un An Nou imbelsugat !

La multi ani !

VIZITA FAMILIEI REGALE LA TITU

Mesajul Primarului Orasului Titu cu ocazia intampinarii Trenului Regal de 1 Decembrie

Administratia locala, populatia orasului Titu saluta cu deferenta prezenta Altetelor Regale, Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu, insotiti de Principesa Maria, la bordul Trenului Regal care efectueaza, in mod simbolic, itinerariul numit „Trenul Aducerii Aminte”.
Stationarea Trenului Regal in Titu, intr-o zi de o solemnitate aparte – sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei – reprezinta un remember istoric care motiveaza participarea noastra la actiunea omagiala dedicata implinirii a 150 de ani de la venirea Regelui Carol I in tara noastra.
In spriritul respectului cuvenit unei asemenea inalte Institutii, Casa Regala a Romaniei, se cuvine sa amintim contributia deosebit de importanta a Regelui la mentinerea si consolidarea statului national unitar, la cresterea prestigiului european, la asigurarea stabilitatii si continuitatii noastre in acest spatiu carpato-danubian.
Memoria afectiva a retinut din cei 150 de ani incarcati de istorie si slefuiti de aura timpului, perioada legata de numele Casei Regale. Gara din Titu este istoric legata de Regele Carol I si de Regina Elisabeta. Suveranii isi asteptau adesea musafirii oficiali la Titu, unde se urcau in tren si parcurgeau drumul catre Bucuresti-Cotroceni alaturi de invitatii regali din strainatate. In timpul primului Razboi Mondial, in Titu Gara a functionat un spital si o cantina ale Crucii Rosii pentru ranitii veniti de pe front sau aflati in tranzit. Intre anii 1926-1947 comunitatea noastra a purtat numele Principele Mihai.
Consideram ca oprirea Trenului Regal de 1 Decembrie, la bordul caruia se afla Altetele lor Regale, Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu, insotiti de Principesa Maria, mesageri ai spiritului de pace, buna intelegere si comunicare fructuoasa la nivel european si mondial, reprezinta un moment de bun augur pentru orasul Titu.
Cu deosebita consideratie le uram Altetellor Regale bun venit in Titu-Gara, ani multi cu sanatate, putere de daruire creatoare, intru binele patriei noastre Romania si al omenirii.

Primar Traian Niculae

35 DE ANI DE LA INFIINTAREA REGIMENTULUI 64 PARASUTISTI TITU- BOTENI

Sambata, 1 august 2015, a avut loc la Titu sarbatorirea a 35 de ani de la infiintarea Regimentului 64 Parasutisti Titu-Boteni. La acest amplu eveniment au participat, pe langa cadrele militare active si in rezerva ale Fortelor Aeriene, si numerosi invitati de seama ai autoritatilor publice si ai Armatei Romane. Astfel, au fost prezenti la eveniment primarul orasului Titu, dl. Traian Niculae, viceprimarul dl. Neagu Voicu, reprezentanti ai autoritatilor locale si ai bisericii. De asemenea, au raspuns invitatiei de participare fostul ministru MAPN Victor Atanasie Stanculescu – invitat de onoare, Comandantul unitatii Gen. de brigada in rezerva Tanase Niculescu, Gen.Mircea Chelaru, Comandant de unitate Gen. Maior in rezerva Chiranescu Ion, Gen. de brigada in rezerva Olaru Emil, Gen. de brigada Tudorache Petrica, Col. Craciun Marius, Col. Mitache Ion, Col. rez. Bruma Mihai R 64 PST, doamna Valentine Bastan, fiica primului parasutist Gen. Grigore Bastan, presedintele Fundatiei „Gen. Grigore Bastan”. Evenimentul s-a desfasurat dupa urmatorul program : 11.00 – 12.00 – sosirea participantilor – MONUMENTUL EROILOR PARASUTISTI – TITU; 12.00 – 14.00 – depuneri de coroane, ceremonial religios, lansarea cartii „Regimentul 64 Parasutisti” vol. I 1980-1990; 14.00 – 16.00 – vizitarea unitatii; 16.00 -18: 00- masa colegiala.

EXERCITIU TACTIC – IN CAZUL UNUI CUTREMUR DE PAMANT 

La Liceul teoretic I.C.Vissarion din oraşul Titu s-a desfăşurat, vineri, un exerciţiu tactic pentru limitarea şi înlăturarea unor situaţii de urgenţă generate de un cutremur de pământ. Exerciţiul a fost organizat de către Detaşamentul de pompieri Titu din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Dâmboviţa. Situaţia tactică creată: În data de 05.iunie.2015 , la ora 12:15, în zona Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 7,4 grade pe scara Richter. Pe timpul seismului, un număr necunoscut de elevi a părăsit sălile de clasă. Sunt numeroşi răniţi, unii chiar în stare foarte gravă. S-a anunţat că au fost găsite 2 persoane decedate. În corpul B s-a produs un incendiu la nivelul etajului I, în camera centralei termice. Există degajări de fum, astfel încât o clasă de elevi (situată lîngă centrala termică) nu poate fi evacuată şi a rămas izolată a etajul I. Se estimează un număr de aproximativ 30 de elevi care au rămas izolaţi în acea sală de clasă. Obiective generale: -Verificarea viabilităţii concepţiei specifice de acţiune şi răspuns în situaţii de urgenţă; – Educarea privind comportamentul în situaţia producerii unui cutremur de pământ; – Verificarea modului de acţiune a personalului serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, referitor la gestionarea situaţiei de urgenţă create, salvarea vieţilor omeneşti, acordarea primului ajutor de bază şi calificat, înlăturarea efectelor negative produse, adoptarea măsurilor necesare revenirii la starea de normalitate; -Verificarea modului de cooperare în situaţii de urgenţă complexe; – Executarea în timp optim a operaţiunilor de intervenţie şi rezolvarea simultană a mai multor situaţii tactice ivite; Însuşirea obligaţiilor ce revin personalului din conducerea unităţii de învăţământ; Însuşirea cunoştinţelor şi formarea deprinderilor privind modul de comportare în situaţia producerii unui cutremur în rândul cadrelor didactice şi elevilor. Scopul exerciţiului: antrenament privind modul de comportare şi măsurile ulterioare care trebuie luate ca urmare a producerii unui cutremur de pământ.

Forţe participante de la Detaşamentul de pompieri Titu: -3 echipaje pentru stingerea incendiilor (3 autospeciale de stingere); • un echipaj de descarcerare (autospeciala de descarcerare); – un echipaj de prim-ajutor (ambulanţa SMURD); – un autocamion de intervenţie; – ofiţeri şi subofiţeri;

Forţe solicitate în sprijin: – un echipaj de ambulanţă (SAJ); – un echipaj de poliţie – un echipaj de la jandarerie. Din partea Liceului Teoretic „I.C.Vissarion” Titu, la această simulare au participat 24 cadre didactice, 11 persoane din categoria personalului nedidactic şi auxiliar şi 500 de elevi. Scopul şi obiectivele urmărite prin acest exerciţiu tactic au fost atinse, acesta desfăşurându-se în condiţii şi cu rezultate foarte bune.

INTERVIU  VLADUT ANDREESCU : manager – Europe Direct

Interviu cu domnul Vlăduț Andreescu : metodist – Biblioteca Județeană Ion Heliade Rădulescu și manager – Europe Direct Târgoviște.
Importanța punctelor de informare europeană pentru comunitatea în care trăim.
Bibliotecar Responsabil – Biblioteca Orășenească Titu Grigorescu Nicoleta Liliana –profesor documentarist

CREDINCIOSII AU PRIMIT „LUMINA SFANTA ” 12-04-2015

CETE DE COLINDĂTORI LA PRIMĂRIA TITU

ADRIAN NEAGA A ACEPTAT PROVOCAREA  Ice Bucket Challenge

 

 

CREDINCIOSII AU PRIMIT „LUMINA SFANTA,, 2014