Ziua Universală a Iei și Ziua Națională a Drapelului , sărbătorite la Titu Astăzi, 24 iunie 2022, orașul Titu s-a gătit de sărbătoare, într-un eveniment inedit„ Pe urmele valorilor culturale românești”, ce a cuprins două activități ample: „Titu – poartă IE” dedicată Zilei Universale a Iei, ajunsă la cea de-a X-a ediție și „Drapelul – simbolul național a Rămâniei”,ediția a VII-a, organizat de Biblioteca Orășenească Titu și Casa de Cultură Titu, cu sprijinul Primăriei Orașului Titu și Consiliului Local Titu, având ca parteneri: liceele, școlile și grădinițele din oraș. Calendaristic, Ziua de 24 iunie , are o importanță deosebită în cultura românească creștin – ortodocsă și anume: prăzmuirea nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, cunoscută în popor cu numele de Drăgaică, dar și a Sânzienelor ce marchează începului verii, aducând în fiecare an bucurie și puteri tămăduitoare; tot în această zi, sărbătorindu-se și Ziua Universală a Iei.

„Sănziană , Zână bună

Vii pe soare și lumină,

Să aduci românului

Belșugul pământului”

Tot astăzi, 24 iunie, am sărbătorit în avans Ziua Națională a Drapelului, aducând în fața dumneavoastră moștenirea sacră, pe care înaintașii noștri ne-au lasat-o ca drept moștenire de-a lungul istoriei.

Evenimentul a debutat, cu o cuvântare a doamnei prof. Gabriela Chițu – viceprimar al orașului Titu, fiind urmată de un moment artistic, susținut de: Ansamblul de dans popular„Trandafir Dâmbovițean”al Casei de Cultură Titu și Grupul Vocal ArtTitu al Bibliotecii Orășenești Titu, dar și un recital poetic susțínut de elevii: Năstase Dragoș și Enache Delia.

Activitatea s-a finalizat cu parada iilor și costumelor populare, urmată de marșul Drapelului. Mulțumim pe această cale, tuturor participanților!

Bibliotecar Responsabil,

Grigorescu Nicoleta Liliana – profesor documentarist