MOȘTENIREA TITENILOR – 2022

Frumusețea cuvântului scris și arta frumosului pe pânză, astăzi, 3 iunie 2022, la Biblioteca Orășenească Titu, într-un eveniment inedit „Moștenirea Titenilor” care va deveni Festival Național de Artă și Literatură, dedicat celor 387 de ani, de atestare documentară a Orașului Titu și a celor 510 ani de atestate documentară a Județului Dâmbovița. Cu această ocazie, Biblioteca Orășenească Titu Titu, a organizat o expoziție de carte a autorilor locali și dâmbovițeni, dar și o expoziție inedită ale domnilor pictori:Ion Burhan, prof Darius Vasile Șerbănescu și prof. Dumitru Badea.

Evenimentul a debutat cu un moment de reculegere în memoria poetului și jurnalistului Virgil Voinescu Orășeanu, a scriitorului Leonard Chițoiu și a poetului popular Marin Cristea.

Momentul a continuat cu discursul doamnei viceprimar – prof. Gabriela Chițu, care a vorbit despre susținerea evenimentelor culturale din partea Primăriei Orașului Titu, reprezentată prin domnul primar Traian Niculae și a Consiliului Local Titu, mulțumindu-le totodată, pe această cale, tuturor locuitorilor comunității noastre pentru faptul, că ne sunt alături.

Emoții și trăiri intense din partea scriitorilor: Mircea Drăgănescu, Maria Matei, Marlena Răducu, Liviu Pană, Sorin Dimitrie Pană, Dumitru Badea, Alex Vâlcu, Gabriel Șerban, Ștefan Mateescu și a pictorilor:prof. Darius Vasile Șerbănescu și Ion Burhan. Au fost alături de noi cu sufletul și gândul : poetul George Ioniță, prof. Iulia Toma Pîrvu, Florina Baidoc(Titeanca).

Evenimentul s-a finalizat cu înmânarea de trofee și diplome de excelență de către :doamna viceprimar – prof. Gabriela Chițu, domnul Mihai Florescu – șef serviciu cultură și sport și doamna bibliotecar – prof. doc. Nicoleta Liliana Grigorescu.Mii de mulțumiri participanților și tuturor acelora care ne susțin în activitatea socio-culturală și educațională.P. S. În curând Regulamentul Festivalului Național „Moștenirea Titenilor – Artă și Literatură”, care se va derula în perioada iunie – august 2022.Vă așteptăm alături de noi!