Pentru a veni în sprijinul cetățenilor și a-i responsabiliza, polițiștii locali au distribuit măști de protecție sanitară. Măștile au fost distribuite în zonele aglomerate din orașul Titu.

Acțiunile au în primul rând un rol de responsabilizare și conștientizare a cetățenilor cu privire la pericolele asociate nerespectării măsurilor de siguranță.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja sănătatea și viața, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii COVID-19, se recomandă:

• purtarea corectă a măştii de protecţie• spălarea frecventă a mânilor cu apă şi săpun şi folosirea de soluţii dezinfectante pe bază de alcool;

• păstrarea distanţei de cel putin 1,5 metri între persoane;

• curăţarea periodică a suprafeţelor de contact (mânere, mese etc) cu soluţíe dezinfectantă;

• în cazul apariţiei simptomatologiei specifice COVID-19, se va apela numărul unic de urgenţă 112;

• consultarea periodică a site-urilor oficiale, în vederea informării asupra evoluţiei prevederilor legislative privind limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.