Derulată la iniţiativa conducerii Primăriei Titu, a primarului Traian Niculae, activitatea a inclus discuţii cu cetăţenii privind respectarea normelor de protecţie, purtarea corespunzătoare a măştii, necesitatea respectării distanţării fizice şi respectarea normelor de igienă.

Totodată cetăţenilor li s-a reamintit faptul că la nivelul oraşului Titu, potrivit Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, ”începând din 10 octombrie 2020, în intervalul orar 06:00 – 20:00, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie (astfel încât să acopere nasul şi gura) în toate spaţiile publice de pe raza unităţii administrativ – teritoriale”.

Oraşul Titu este zonă de risc după gradul de infectare de ”1,87 cazuri de infectări cu noul SARS -CoV- 2 la 1.000 de locuitori”, anunţat de CJSU Dâmboviţa primăriei oraşului, primarului, în calitate de preşedinte al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit aceleaşi Hotărâri a CJSU Dâmboviţa, Art.7., ”obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice revine tuturor persoanelor care au împlinit vârsta de 5 ani”.