26 iunie 2020      Ziua Drapelului României – sărbătorită la Titu

    „Culorile drapelului românesc sunt unul dintre elementele sale de forță, ele au origine străveche, lucru cu care foarte puține popoare se pot mândri, iar revenirea lor pe stindardul național are adânci semnificații istorice. Astfel se exprimă dăinuirea noastră în vatra unde ne-am plămădit ca popor, legăturile permanente între românii „de la Nistru pân` la Tisa”, de pe ambele părți ale Carpaților. Ele simbolizează idealurile de unitate și independență nutrite cu ardoare de neamul românesc în bimilenara istorie.”  Gheorghe Șerban – colonel (r)

Astăzi, 26 iunie 2020, Biblioteca Orășenească Titu în parteneriat cu Gazeta de Titu și Casa de Cultură Titu, au organizat activitatea cu tema : „ Drapelul – simbolul neamului românesc!” – unul dintre reperele identității noastre naționale.

   Activitatea a debutat cu povești, cu și despre drapel, acestea continuând pe două roți în Parcul Orășenesc Titu , unde au avut loc câteva ședințe foto.

Evenimentul  a fost realizat,conform  Ordinului  2855-830/15.05.2020,  privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS COV2,  în condiții de maximă siguranță privind normele de distanțare socială și igienă.

    Mulțumim copiilor   din Clubul de Programare CodeKids Titu, pentru participare la eveniment!

                                                                                       Bibliotecar Responsabil,

                                                    Grigorescu Nicoleta Liliana – profesor documentarist