Stimați cetățeni ai Orașului Titu,

Întrucât, există posibilitatea ca după data de 15 mai 2020, să se reia activitatea școlară, am decis să propun în ședinta Consiliului local din data de 30 aprilie, achiziționarea unui set de 5 măști de protecție pentru fiecare elev și cadru didactic care își desfășoară activitatea în unitățile de învățământ ce aparțin de orașul Titu. În urma unei analize efectuate, am constatat că sunt necesare un număr de 16255 măști ( 3030 elevi și 221 cadre didactice), care vor fi cumpărate din sume provenite din sponsorizări și din bugetul local. Am decis acest lucru, deoarece sănătatea elevilor și a cadrelor didactice este esențială, purtarea unei măști fiind una dintre măsurile de prevenție menite să limiteze transmiterea de corona virus (COVID-19).

Primăria Orașului Titu va lua toate măsurile necesare pentru achiziționarea acestor măști înainte de data începerii cursurilor.

Vom ține permament legătura cu directorii unităților de învățământ pentru asigurarea tuturor condițiilor necesare desfășurării activităților școlare ( dotarea cu termometre, dezinfectarea tuturor spațiilor din incintele școlare cu soluție pe bază de Clor, dotarea grupurilor sanitare cu dispozitive cu gel dezinfectant, săpun lichid, modificarea programului privind transportul elevilor în funcție de orarul școlar si limita acceptată de lege).

Având în vedere faptul că, la nivel național se va institui obligativitatea purtării măștilor de protecție în spațiul public, administrația locală consideră ca fiind necesare noi achiziții a acestora pe parcursul lunilor care urmează pentru toate gospodăriile ce aparțin de orașul Titu.

Cu respect,
Primarul Orașului TITU
Traian NICULAE