Ieri, 13.12.2019, am desfășurat concursul de interpretare vocală, „ȘCOALA MEA ARE TALENT!”, și am fost plăcut impresionați de prestația participanților. Sperăm că toată lumea s-a simțit bine și felicităm elevii pentru curajul de a cânta în fața publicului, pentru unii fiind prima experiență de acest fel.
Premiile au constat în bani prin donațiile cadrelor didactice, a restaurantului Cipi Cipi și premii de participare pentru toți elevii: cartea „Îndrăznește să dezamăgești”, oferită de Asociația de Părinți „Nicolae Grigorescu”, reprezentată de dnul viceprimar, Ovidiu Popescu. Mulțumim și juriului, profesorii Alexe Cristina (organizator), Grosu Cristina, Cherciu Elena, Popescu Alina (organizator), Vasile-Șerbănescu Darius, și nu în ultimul rând, doamnei directoare prof. Voicu Ioana, pentru deschiderea ce a avut-o mereu față de inițiativele cadrelor didactice și îndrumarea oferită.

CÂȘTIGĂTORI:
SECȚIUNEA MUZICĂ POPULARĂ:
MARELE PREMIU I: TABARCEA GABRIELA TEODORA
PREMIUL al II-lea: COMAN ANISIA
PREMIUL al III-lea: BURLĂNESCU MAIA
MENȚIUNE: MATEESCU MARIA
PREMIUL SPECIAL: ADĂSCĂLIȚEI BIANCA
MENȚIUNE II: RADU CLAUDIA.

SECȚIUNEA MUZICĂ UȘOARĂ:
MARELE PREMIU I: LEPĂDATU ANAMARIA
PREMIUL al II-lea: STANCIU CRISTINA
PREMIUL al III-lea: STAN ALEXIA
MENȚIUNE: ȘTEFAN MIHNEA
PREMIU SPECIAL: PANĂ DIMITRIE
MENȚIUNE II: ENE DENIS

Acest concurs a fost creat în scopul aprecierii tinerelor talente și ne-a fost greu să jurizăm. Sperăm că mesajul a fost transmis, acesta fiind încurajarea mai departe, dezvoltarea și valorizarea talentului înnăscut al fiecărui elev, spre artă și frumos.
Muzica este una dintre artele de bază, fără de care umanitatea nu se poate lipsi. Creația și nevoia de a împărtăși sunt inerente în fondul nostru și ne definesc.
În domeniul educației, muzica are valoare, ne formează să ne exprimăm artistic, iar cei care „învață” să o citească, descifrează simboluri cu un înțeles abstract, pe care vor trebui să le execute corect. E la fel de greu ca învățarea unei limbi străine.
Muzica stimulează gândirea…Unora le plac versurile, altora ritmul, armonia, „culoarea sunetelor”, interacțiunea instrumentelor, colaborarea dintre artiști și sincronizarea. Ascultarea activă a unei melodii ne induce o concentrare într-o lume altminteri străină, lumea sunetului.
Cea mai bună metodă de a atrage elevii spre muzică este ca ei să o asculte, sau să meargă la un concert (valabil mai ales în cazul muzicii clasice, acustica dintr-o sală de concert fiind mult mai bună, iar decorul grandios).
Și în domeniul muzicii se muncește mult și este de apreciat că ne îmbogățește viața și sentimentele, aducându-ne aminte de vremuri frumoase din viața noastră.

„Natura voiește ca omul să-și cânte plăcerile și suferințele. Prin cântecele sale, el își zugrăvește gândul, năravurile, faptele, într-un cuvânt toată ființa sa; cântecul este o răsfrângere a sufletului său.”
-Costache Negruzzi, 1808–1868.