C

De la Dacia la România -Un muzeu itinerant al hărților în care vă rugăm atingeți exponatele !

Cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița prin Centrul Județean de Cultură, care co-finanțează proiectul De la Dacia la România -Un muzeu itinerant al hărților Asociația DAR DEVELOPMENT propune o nouă experiență inedită adresată liceenilor dâmbovițeni. Prin acest proiect de educație culturală ne dorim ca elevii să se familiarizeze cu hărțile, să le înțeleagă evoluția și importanța în definirea de teritorii în contexte istorice și culturale diferite și toate acestea în contextul familiar al liceului în care învață. În cadrul unui experiment de cunoaștere nemijlocită proiectul implică realizarea unei expoziții itinerante care va fi expusă în cinci licee din Dâmbovița, la care se adaugă editarea unei publicații.

Proiectul debutează în 11 octombrie la Liceul Teoretic I.C. Vissarion din Titu și se desfășoară până la jumătatea lunii noiembrie.

Hărțile din colecțiile Arhivelor Naționale ale României, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi din București, Bibliotecii Academiei Române și din colecții particulare sunt reprezentări ale spațiului românesc de-a lungul veacurilor Expoziția a fost alcătuită de Alexandra Brutaru, președinta Asociației DAR Development.. Cartea, care se adresează publicului larg, va fi semnată de istoricul Silviu Anghel, muzeograf și curator în cadrul Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Expoziția va constitui cadrul pentru ateliere în care prin metode nonformale elevii se vor apropia de lumea hărților.

„Proiectul aflat la confluența dintre istorie și artă se înscrie în strategia asociației noastre de promovare a culturii în rândul publicului cu deosebire a publicului tânăr prin realizarea de proiecte multidisciplinare. Ne-am dorit să aducem muzeul la liceu pentru că poate nu mulți dintre elevi pot ajunge să viziteze fascinantul muzeu al hărților, mai mult decât atât toate „exponatele” noastre vor avea următoarea inscripție: Vă rugam să atingeți exponatele!” ne spune dna Alexandra Brutaru, președinta Asociației DAR DEVELOPMENT.

Persoană de contact Alexandra Brutaru

office@dardevelopment.ro