Astăzi, 24 iunie 2019, Biblioteca Orășenească Titu – punct de informare europeană având ca parteneri: Casa de Cultură Titu și Școala Gimnazială Nr.2 Titu Târg, au organizat „ Ziua Universală a Iei” activitate ce a avut ca temă: „Promovarea, păstrarea și transmiterea generațiilor viitoare, a tradițiilor culturale și creștin ortodoxe .
Încă din anul 2013, Biblioteca Orășenească Titu – punct de informare europeană organizează cu mare fast acest minunat eveniment dedicat „Zilei Universale a Iei” ajunsă la a VII-a ediție, alăturându-se astfel multor instituții culturale la nivel național și internațional în promovarea valorilor culturale și spirituale românești, devenind astăzi cunoscută în întreaga lume prin activitățile diverse în domeniul cultural și educațional. 
În cadrul activității am vorbit despre importanța zilei de 24 iunie, ținând cont și de faptul că în această zi românii sărbătoresc cu mare fast: Sânzienele și Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul.
Apoi, doamna director Gabriela Chițu – consilier onorific în educație, cultură și sport, a specificat în discursul său „ cât de importantă este educația culturală și spirituală în rândul copiilor și tinerilor”.
Au mai luat cuvântul :doamna învățătoare Manuela Dumitrescu, doamna referent cultural – Irinel Dincă, doamna referent cultural Gheorghița Sandu, domnul Mihai Florescu – șef serviciu cultură și sport, doamna voluntar Elena Niga, cât și micuțele voluntare: Yasmine, Patricia și Erica.

Grigorescu Nicoleta Liliana – Bibliotecar Responsabil
Vicepreședinte ANBPR – Filiala Dâmbovița