Mediul înconjurător este locul unde ne întâlnim cu toții, unde avem cu toții un interes comun. Este singurul lucru pe care îl împărțim cu toții. ( Lady Bird Johnson)

     Astăzi, 5 iunie 2019, de Ziua Mondială a Mediului sau Ziua Mediului Înconjurător, Școala Gimnazială Nr.2 Titu Târg în parteneriat cu Biblioteca Orășenească Titu – punct de informare europeană,  au organizat o acțiune de ecologizare în zona Titu – Târg.

     Ziua Mondială a Mediului a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru celebrarea Conferinței „Ecologia Umană” de la Stockholm și reprezintă elementul cel mai important al „Programului pentru Mediu” al Națiunilor Unite .

     Protagoniști au fost elevii clasei I, care au participat cu entuziasm la activitate, conștientizând  că : „un mediu curat este esenţial pentru sănătatea umană şi pentru bunăstare”. Au  învățat  despre  cele mai cunoscute impacturi asupra sănătăţii precum: poluarea aerului înconjurător,  calitatea slabă a apei şi igienă insuficientă. 

     Elevii clasei I, prin acțiunea dedicată Mediului, îndeamnă comunitatea  să protejeze mediul înconjurător, să nu mai arunce gunoaie, și să conștientizeze că toate acestea contribuie la sănătatea umană, la sănătatea Planetei.

 Coordonatori:
Prof. Chițu Gabriela – Director 
Prof. pentru Înv. Școlar –  Dumitrescu Manuela

Prof. Documentarist  – Grigorescu Nicoleta Liliana – Bibliotecar Responsabil