SALUB SRL, societate cu capital 100% Consiliul Local Titu

Problemele de gospodărire locală în oraşul Titu se pot acum rezolva rapid, datorită deciziei luate de autorităţi privind înfiinţarea unei societăţi care să se ocupe de întreţinerea infrastructurii locale şi curăţenia oraşului.

S-a impus acest demers întrucât cealaltă firmă care aparţinea Consiliului Local – SC Urban SRL, conform legii, nu mai avea dreptul să presteze servicii de utilitate publică, adică exact de ceea ce era extremă nevoie în oraş, respectiv: măturat, stropit, întreţinere căi publice, deratizare şi dezinsecţie, colectare deşeuri, lucrări de deszăpezire, iluminat public.

„Firma Urban se va ocupa în continuare de întreţinera bazelor sportive, de bazinul de înot şi de parcul orăşenesc. Prin înfiinţarea noii societăţii SC SALUB SRL, am dorit să ne gospodărim singuri oraşul, prin angajaţii Consiliului Local, să nu mai fim nevoiţi să apelăm la agenţi economici externi, care să ne ofere servicii la preţuri mult mai mari”, a precizat primarul Niculae Traian.

Pentru buna desfăşurare a activităţii SC SALUB SRL, au fost achiziţionate: maşină de măturat străzile, sărăriţă, maşină de erbicidat, lame de zăpadă pentru tractor şi camion IVECO, tractor multifuncţional, remorcă şi un autoturism Dacia Logan.

Lucrările de întreţinere sunt executate ireproşabil, iar rezultatele se văd la tot pasul. Străzile şi trotuarele sunt curate. Gunoaiele sunt ridicate la timp. De asemenea, se intervine în timp util ori de câte ori situaţia o impune.

„Un oraş ca al nostru, aflat într-un continuu proces de dezvoltare, a cărui înfăţişare a fost schimbată radical datorită implicării administraţiei publice locale, trebuia să aibă un serviciu de gospodărire locală propriu, bine pus la punct, modern, dotat, pentru a răspunde nevoilor cetăţenilor de confort şi civilizaţie”, explică primarul Traian Niculae.

SĂRĂRIŢĂ – MODEL SAND 600, preţ de achizitie 14.000 lei
NACELA – MODEL NISSAN CBSTAR BIZZOCCHI, preţ de achiziţie 123 625 lei
MAŞINĂ IERBICIDAT 400 litri, preţ de achiziţie 3.700 lei
LAMĂ ZĂPADĂ TRACTOR KIOTI 1800 mm, preţ de achizitie 7050 lei
LAMA DE ZAPADA CAMION IVECO 3000mm pret de achiziţie 22.795 lei
AUTOTURISM DACIA LOGAN, preţ de achiziţie 27.323 lei
TRACTOR MULTIFUNCŢIONAL, preţ de achiziţie 108.147 lei
MAŞINĂ DE MăTURAT STRĂZILE, preţ de achiziţie 138.260 lei
REMORCA – DELEKS MODELRM 14 preţ de achiziţie 16.636 lei