În perioada 24 – 29 martie o echipa formata din 12 elevi si 2 profesori ai Liceului Teoretic “Iancu C. Vissarion” a avut ocazia să participe la activitățile desfașurate în tabăra internațională de limba engleză EuropShire, în campusul Harba Lorifa din Olanda.

EuropShire reprezintă un proiect didactic ambițios care se concentrează pe grupuri de elevi cu vârste cuprinse  între 14 și 17 ani din Europa și nu numai. Scopul este ca tinerii să lucreze în echipă, să participe la activități variate, atât didactice, cât și sportive. În acest an grupul de elevi ai liceului “I.C.Vissarion” Titu, alături de cei doi însoțitori, Magdalena Nițu și Daniel Pîrvu, au avut parte de experiențe inedite. Elevii au fost integrati în echipe mixte formate din tineri din Spania, Italia, Slovenia, Turcia și India. Limba de comunicare a fost engleza, s-a reușit să se treacă peste bariera lingvistică, astfel încât fiecare s-a exprimat liber, fără inhibiții. Au participat și la activități recreative, sportive, foc de tabără, concursuri de dans, excursii. Punctul culminant a însemnat excursia în Amsterdam unde s-au vizitat câteva dintre atracțiile acestui oraș magnific:

Palatul Regal din Amsterdam (transformat în palat de către Louis Bonaparte), piața de flori (Bloemenmarkt) care este singura piață plutitoare de flori din lume, cu florile și bulbii pentru care Olanda este vestită în lume, Muzeul figurilor de ceară și, bineînțeles, periplul pe nenumăratele canale aflate în oraș. Nu vom uita nici de vizita la școala din Valkenswaard, de parteneriatul propus de către echipa sosită din New Dehli sau de popasul la Bruxelles.

Anul viitor sperăm ca alți elevi ai școlii noastre să participe în acest proiect și să popularizeze cu această ocazie cultura, limba și tradițiile românești.

Prof. Magdalena Niţu

Prof. Daniel Pîrvu

Elevi :  Chiosea Mara, Cocan Maria, Constantin Virgiliu, Daia Ştefan , Dragu Andrei, Ene Cătălin, Niculae Alexandra, Pîrvu Diana, Popescu-Niţă Maria, Radu Denisa, Tocariuc Mara, Vişu Constantin.