Astăzi 17. 04.2018, am avut prilejul de a-l avea în mijlocul nostru pe domnul Vlăduț Andreescu – managerul Europe Direct Târgoviște și metodist la Biblioteca Județeană ” Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița alături de Trupa de Teatru Forum – coordonată de Mândruța Andreescu.

In cadrul reprezentatiei, au fost prezenți: bibliotecari și elevi de la cele două licee: Liceul Teoretic „Iancu C.Vissarion” și Liceul Tehnologic ” Goga Ionescu”, coordonați de domnii profesori: Daniel Stoian, Nicoleta Marin și Lioara Ioniță.

Teatru Forum, așa cum spune și numele, este o formă de teatru ce dă posibilitatea la interacţiune și dezbatere, însă teatrul-forum este un instrument de intervenţie socială. La prima vedere, Teatru Forum ar părea o formă de teatru, însă atributul distinct de „forum” creează o nouă modalitate de expresie și de interacţiune cu publicul. Piesa de teatru se petrece astfel încât un grup de oameni schimbă idei şi opinii, caută împreună soluţii sau modele de acţiune potrivite cu situaţia în care sunt implicaţi.

Surprinzător sau nu, spectatorii intervin, își fac glasul auzit și vor să schimbe ”finalul”. Ingredientul ca lucrul acesta să se întâmple este ca ei să fie motivați de ceea  văd pe scenă iar ca ei să fie motivați, este foarte important să-și vadă viața pe scenă. Publicul pieselor de teatru forum trebuie să fie format din oameni care se confruntă cu problema pe care o arăți tu, oameni care se regăsesc în personajele de pe scenă și au constant reacții de genul: “A! Și mie mi s-a întâmplat lucrul ăsta!” sau “Știu și eu pe cineva care a pățit la fel.”. Dacă cei din public nu se regăsesc în situația pe care ai arătat-o pe scenă, nu o să fie niciodată motivați să facă o schimbare.

Mulțumesc, pe această cale tuturor participanților, Administrației Locale Titu pentru sprijinul acordat în derularea minunatei activități!

 

Bibliotecar Responsabil, Nicoleta Liliana Grigorescu – vicepreședinte ANBPR – Filiala Dâmbovița.

IMG_3255 IMG_3267 IMG_3271 IMG_3278 IMG_3283 IMG_3285 IMG_3296 IMG_3302 IMG_3308 IMG_3309 IMG_3312 IMG_3338

Secventa video