Având in vedere temperaturile scăzute in aceste zile, Primăria Titu împreună cu administrația pieței si cei de la asistenta sociala au decis sa distribuie ceai cald gratuit tuturor trecătorilor care simt ca nu mai suporta gerul. Acest punct de distribuire este situat la intrarea in Piața Complex Modern din Titu. Aceasta actiune a inceput la data de 26.02.2018 si se va desfasura  pe întreaga perioada in care regimul termic o va impune.

MESAJ 2

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

   COD GALBEN

Interval de valabilitate: 28 februarie, ora 11.00 – 02 martie, ora 20.00
Fenomene vizate: val de frig;
Zone afectate: toată țara;

     Valul de frig va persista și se va intensifica pe parcursul nopților, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger, mai ales dimineața și noaptea.

 

   COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 28 februarie, ora 11.00 – 02 martie, ora 20.00
Fenomene vizate: temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua;
Zone afectate: 
Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea;

     În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, gerul va fi persistent în cea mai mare parte a intervalului, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.
Temperaturile maxime se vor situa frecvent între -12 și -6 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, izolat mai coborâte, sub -25 grade.

NotăÎn cursul nopții de vineri spre sâmbătă (2/3 martie) temperaturi sub pragul de ger (-10 grade) se vor înregistra în Moldova, local în Maramureș, Transilvania, Muntenia și Dobrogea și pe arii restrânse în Oltenia.
          Începând din noaptea de joi spre vineri (1/2 martie) și până duminică (4 martie) vor fi intervale cu precipitații în majoritatea regiunilor, dar mai ales în sud-vestul și sudul țării. La început va ninge, apoi, trecător, vor fi precipitații mixte și se va forma polei. 

DSC09389 DSC09390 DSC09393 DSC09396