Născut la data de 10 februarie 2004, Neacșu Cristian Florin, provine dintr-o familie din orașul Titu.

Sprijit de familie  a inceput primele lecții de inot la vârsta de 8 ani, la bazinul orașului Titu, având ca îndrumători pe domnul Tzitzeclis Gheorghe si doamna Tzitzeclis Georgiana.

Incepând cu anul 2014, a devenit elev al Liceului Tehnologic  “Goga Ionescu” Titu, clasa a V-a, profil vocational sub  îndrumarea acelorași  profesori.

Ca elev al Liceului Tehnologic „ Goga Ionescu” Titu a participat la numeroase competiții organizate la nivel local și județean, obținând clasarea pe primele trepte ale podiumului.

Incepând cu februarie 2017, a fost legitimat la Clubul Sportiv Contratimp, având  ca antrenori pe  doamna  Anca Pătrășcoiu , prima medaliata olimpica a Romaniei si domnul Octavian  Postolache, multiplu campion national.  In această calitate a participat pentru prima dată la Concursul Național de poliatlon, cadeți, desfășurat la Pitesti, in perioada 14 – 17 decembrie 2017.

Rezultatele obținute au fost peste așteptările antrenorilor, reușind să ocupe locul 10 pe echipe (din 69 de cluburi), locul 10 la proba de  4*50m, mixt, 13 ani. S-a clasificat in primii 50 (din 431 de participanți) la proba de 100 m liber.

Trebuie remarcat faptul că rezultatele foarte bune ale lui Neacșu Cristian Florin au fost posibile in urma unor ore nesfârșite de antrenament la Bazinul de inot al orașului Titu.

Pe această cale apreciem sprijinul  oferit de Primăria orașului Titu, domnului primar, Traian Niculae, care a facilitat accesul necondiționat la Bazinul de inot la orice oră, conducerii Liceului Tehnologic „ Goga Ionescu „ Titu , doamnei director, Ghitulescu Doina, si doamnei director adjunct, Pasat Gabriela,si, nu in ultimul rand, profesorilor  care au inteles sacrificiile unui elev care face sport de performanta.

Sperăm ca tânărul Neacșu Cristian-Florin, să devină cel care să transmită mesajul că orașul Titu este un oraș care promovează și sprijină sportul intr-o lume dominată de tehnologie.

 

IMG_8111 IMG_8114