In saptamana 16-22 septembrie 2017 s-a desfasurat cea de-a 16-a editie din cadrul Saptamanii Europene a Mobilitatii (SEM) organizata de catre ANPM (Agentia pentru Protectia Mediului) cu sprijinul Comisiei Europene. In Romania participa un numar de 84 de organizatii. Anul acesta, activitatile propuse de catre fiecare organizatie participanta se vor derula sub titlul “O mobilitate nepoluanta, partajata si inteligenta”.

Aceasta campanie a avut ca scop incurajarea autoritatilor locale de a introduce si de a promova masuri de transport sustenabil, respectiv promovarea unei atitudini practice a cetatenilor de a utiliza solutii alternative la mijloacele clasice care folosesc combustibili fosili ca surse regenerabile de energie.

Scoala gimnaziala “Pictor Nicolae Grigorescu” Titu este inscrisa pe site-ul oficial al campaniei, mobilityweek.eu cu actiunea “Let`s ride the bikes!” (“Sa mergem cu bicicletele!”). Activitatea s-a desfasurat in ziua de 22.09.2017, in intervalul orar 13:00-14:00. In aceasta zi/ora, angajatii si elevii scolii au venit cu bicicletele la scoala.

In acest fel se economiseste spatiu si energie si nu se va genera nici zgomot, nici poluare, actiunea avand efecte benefice asupra sanatatii atat a oamenilor, cat si a mediului inconjurator.

Primaria Orasului Titu, impreuna cu Politia Rutiera si cu Politia Locala Titu au ajutat cu marcarea soselelor si dirijarea circulatiei pentru deplasarea biciclistilor in conditii de maxima siguranta.