TEMA EXERCIŢIULUI

„Activitatea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi a populaţiei din oraşul Titu, în cooperare cu structuri ale M.A.I., în cazul producerii unui cutremur major”.

SITUAŢIA GENERALĂ

Conform Legii nr. 575/ 2001, întreg judeţul Dâmboviţa este încadrat la gradul de risc VIII în eventualitatea producerii unui cutremur cu epicentrul în zona seismică Vrancea.

Din acest punct de vedere, judeţul Dâmboviţa este încadrat la gradul de risc ridicat.

SITUAŢIA OPERATIVĂ SPECIALĂ

La data de 30.05.2017, ora 10.00, în zona Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter. Cutremurul a fost resimţit în zona de sud a României cu o intensitate mai mare în localităţile: Zimnicea, Bucureşti, Ploieşti şi Târgovişte.

Ca urmare a producerii acestui eveniment, în Oraşul TITU au avut loc modificări substanţiale ale configuraţiei terenului, punându-se în pericol mai multe gospodării şi instituţii publice.

La ora 10.10, din primele informaţii culese la nivelul Primăriei Titu, au rezultat următoarele situaţii:

  • a fost afectată Şcoala Gimnazială “Pictor Nicolae Grigorescu “ – Titu ;

– există informaţii că, în aceste locaţii există şi răniţi printre elevi şi cadrele didactice.

  • blocul A2/A3, Sc.__ de pe strada Nouă din Titu a fost grav avariat, existând numeroase victime fiind necesară salvarea şi evacuarea unui număr de aproximativ 50 de persoane .
  • – în zona centrală a oraşului au fost afectate clădiri de locuit, rezultând şi persoane rănite.

– a fost afectată infrastructura rutieră, ceea ce îngreunează accesul forţelor şi mijloacelor de intervenţie în zonele afectate de cutremur.

Există pericolul producerii de replici ale cutremurului, precum şi incidente legate de defecţiunile apărute la instalaţiile de utilităţi.

 

 VIDEO

FOTO

IMG_9406 IMG_9402IMG_9403IMG_9418 IMG_9429 IMG_9430 IMG_9440 IMG_9451 IMG_9457